Macau wis luwih saka 39 yuta kunjungan turis ing 2019: polisi
Toto

Macau wis luwih saka 39 yuta kunjungan turis ing 2019: polisi

Macau wis aggregate saka “liwat 39,4 yuta” rawuh pariwisata kanggo full-taun 2019; mundhak kira-kira 10 persen ing 35,8 yuta rawuh pengunjung sing direkam Lagu Togel ing 2018. Iku miturut update sing dirilis dening Polisi Keamanan Umum kutha, Rebo.

Polisi uga nyathet yen kira-kira “28 yuta” saka kedatangan pariwisata 2019 digawe dening wong saka daratan China. Sumber utama liyane saka tekane pengunjung kutha yaiku, ing urutan mudhun: Hong Kong; Taiwan; Korea Kidul; Filipina; Jepang; Amerika Serikat; Malaysia; Indonesia; Thailand; India; Singapura; lan Australia.

Miturut data polisi, checkpoint Border Gate sing ngubungake distrik paling lor kutha menyang kutha tetanggan Zhuhai ing provinsi Guangdong China daratan, tetep ing taun 2019 minangka titik mlebu paling sibuk. Iku nyathet total 145 yuta unitogel entri lan metu. Angka kasebut kalebu ora mung turis, nanging uga wong sing lelungan saben dina utawa kanthi rutin kanggo kerja lan tujuan liyane ing antarane kutha kasebut.

Jumlah lalu lintas lelungan Border Gate nyathet 75 persen kabeh entri lan metu menyang Macau ing taun 2019, miturut polisi. Titik mlebu liyane kalebu Jembatan Hong Kong-Zhuhai-Macau sing nyambungake Pulo Lantau Hong Kong menyang Macau. Jembatan kasebut pisanan dibukak kanggo lalu lintas sing dilisensi khusus ing taun 2018.

Ing 2019, total 13,3 yuta lelungan saka kabeh jinis – yaiku, lelungan turis lan non-turis – mlebu lan metu saka Macau liwat jembatan. Volume kasebut nuduhake 7 persen kabeh lelungan sing ditindakake ing papan papriksan kutha, ujare Polisi lagutogel Keamanan Umum.

Checkpoints utama liyane Macau iku: Macau Maritime Ferry Terminal ing Outer Harbour; Terminal Feri Pac On ing Taipa; Bandara Internasional Macau; lan Bridge Lotus ngubungaké pulo Hengqin daratan kanggo distrik casino Cotai Macau.

Kepala Kantor Pariwisata Pemerintah Macau (MGTO), Maria Helena de Senna Fernandes, nyathet ing awal Desember manawa Macau bisa ndeleng data kedatangan sajrone rong wulan pungkasan taun 2019 ngrekam kontraksi pariwisata mlebu taun-taun , lan mula kutha kasebut ora bakal ngluwihi ramalan ’40 yuta’ sing digawe ing wulan Oktober kanggo taun 2019 ing wulan Oktober.

A sawetara Analysts investasi wis ngandika sing nomer pengunjung judhul kanggo Macau ora kudu hubungan positif kanggo dikarepake game sakabèhé, minangka revenue game reged ing pasar Macau wis biasane skewed kanggo dhuwur-mburi muter .

Ing wiwitan taun 2020 , pos papriksan anyar sing dianyarake ngubungake Hengqin menyang Cotai – bisa nangani nganti 220,000 gerakan lelungan saben dina – bakal kasedhiya. Panggunaan checkpoint Lotus Bridge bakal dibuwang, miturut pratelan pemerintah.

Saka 23 Januari, papan papriksan Wanzai, Zhuhai nganti Inner Harbour, Macau bakal dibukak maneh sawise ngaso sawetara taun. Fasilitas kasebut nyedhiyakake sambungan tambahan antarane semenanjung Zhuhai lan Macau, kanthi numpak feri sing cendhak. Fasilitas gabungan ing kana bakal bisa ngolah 3.840 penumpang saben jam, miturut kabar pers pemerintah Macau.