Pitakonan yen crimp visa Macau kanggo kunjungan Xi diangkat: Nomura
Toto

Pitakonan yen crimp visa Macau kanggo kunjungan Xi diangkat: Nomura

Analis ing Nomura’s Instinet LLC ujar ing memo Kamis isih ana tandha pitakon babagan apa China durung pindhah menyang “normalisasi” larangan perjalanan kanggo warga daratan sing pengin ngunjungi Macau. Watesan tartamtu kanggo Result SDY visa menyang Macau kanggo turis daratan wis dilaporake wiwit pungkasan November sadurunge kunjungan Desember menyang kutha kasebut dening pimpinan China, Presiden Xi Jinping.

“Kita yakin masalah kasebut minangka transitory, nanging operator sing ngobrol karo sawetara dina kepungkur ora kaget amarga panjaluk ing Taun Anyar,” ujare Nomura Harry Curtis, Daniel Adam lan Brian Dobson ing memo Kamis.

Macau nduwe udakara udakara udakara udakara 39,4 yuta kedatangan pariwisata kanggo taun 2019, mundhak udakara 10 persen saka taun 2018, miturut data sing dirilis dening Polisi Keamanan Umum kutha, Rebo. Nanging sawetara Analysts investasi wis ngandika sing nomer pengunjung judhul kanggo Keluaran SDY Macau ora kudu hubungan positif kanggo dikarepake game sakabèhé, minangka revenue game reged (GGR) ing pasar Macau wis biasane skewed kanggo dhuwur-mburi muter .

Analysts Nomura ditekan ing cathetan ana, sing outlook sakabèhé kanggo sektor casino Macau ing 2020 “ora diganti”.

“Kita ngarepake kontraksi taun-taun ing VIP GGR nganti separo pisanan 2020, disusul pertumbuhan rata-rata nganti siji-digit ing separo kapindho,” ujare.

“Wutah massa kudu ngangkat 15 persen ing waktu pisanan, ngiring dening kurang pindho-digit seprapat wutah sesampunipun,” tim Nomura luwih nyatet.

Broker kasebut ujar manawa penurunan GGR 13.7 persen ing Desember “kira-kira 370 basis poin ing ngisor perkiraan konsensus paling anyar -10 persen, nanging ora kaget, amarga watesan lelungan / visa sing ditindakake sajrone kunjungan [Presiden] Xi, minangka uga tekanan ing panjaluk saka protes Hong Kong.

Sawetara analis wis prédhiksi sawetara minggu yen angka Desember bakal nandhang sangsara tinimbang setahun sadurunge. Faktor kalebu: efek saka comparison angel karo Desember 2018, nalika casino GGR wungu 16,6 persen taun-on-taun; protes sing terus-terusan ing Hong Kong, sing bisa nyebabake sawetara wong Tionghoa daratan nggawe tur rong kutha; lan watesan visa lan keamanan dilaporake ditindakake ing Macau kanggo kunjungan telung dina Data SDY menyang kutha Presiden Xi, wiwit tanggal 18 nganti 20 Desember.

Kinerja GGR Desember nyumbang kanggo push Macau menyang 3,4 kontraksi persen ing tanggalan-taun 2019 casino GGR.

Desember GGR kang “lemah print iki banget uga samesthine: konsensus ana -15 persen taun-on-taun,” nyathet Analysts DS Kim, Derek Choi lan Jeremy An, saka JP Morgan Securities (Asia Pasifik) Ltd ing memo Kamis.

Nanging dheweke nambahake “ora mungkin mindhah jarum kanggo ramalan lan sentimen”.

Pendapatan saben dina rata-rata kanggo Desember “teka ing MOP737 yuta [US $ 91.9 yuta] sing ringkih nanging bisa dingerteni amarga macem-macem larangan lan kontrol lelungan babagan kunjungan Presiden Xi sing wis diumumake kanthi apik.”

JP Morgan ramalan Januari GGR bakal mudhun dening 2 persen kanggo 4 persen taun-on-taun, karo sawetara “dampak positif” saka kasunyatan Chinese Taun Anyar – festival lunar – bakal tiba ing Januari wektu iki, tinimbang Februari. Broker kasebut ngarepake GGR Februari bakal mudhun 4 persen dadi 6 persen saben taun, kanthi sawetara pengaruh negatif saka kasunyatan manawa preian Taun Anyar Cina bakal ana ing wulan Januari tinimbang Februari kaya ing 2019, nanging bakal dadi sebagian. diimbangi dening Februari 2020 duwe dina ekstra amarga taun kabisat.